Хомеопрофилактика за специалисти

  • Брой студенти: 8
  • Преподавател: д-р Петър Найденов, д-р Вилма Михайлова
  • Публикуван: 02/10/2020
  • Ниво: Напреднали
  • Продължителност:
  • Цена: 160.00 лв. - 200.00 лв.
  • Lesson Release: One lesson per day

Table of Contents

Видени
Ниво
Презентация Хомеопрофилактика

Детайли

Курс Хомеопрофилактика

 

Въведение:

Определение за ХП. История на ХП от Ханеман до наши дни.
Ваксинациите – проблеми и последствия.
Кога и защо е необходима ХП.

 

Видове ХП:

Краткосрочна, дългосрочна, екстрена, при пътувания.
Краткосрочна ХП – нозоди и лекарства тип Генус епидемикус.
Предимства на ХП при епидемии от инфекции, чиито причинители мутират.

Дългосрочна ХП. Избор на лекарства. Схеми за приложение на ХП.
Обучение и супервизия на пациентите. Антитела и ХП. Често задавани въпроси.

Реакции на организма при ХП. Ефективност на ХП е краткосрочен и дългосрочен план.
Примери на успешни кампании за ХП.
Безопасност на ХП.

 

Философски и теоретични аспекти на ХП.
Механизми на действие на ХП                                      

Въпроси и отговори. Обобщение. Хомопатични комплекти за ХП, предлагани у нас за профилактика на детски болести, краткосрочна профилактика при епидемии от грип, скарлатина и пр., комплекти за предпазване от екзотични и тропически болести при пътешествия.
Възможности за сътрудничество с аптека Авита

Цена

План Цена
3 Months: 160.00 лв.
1 Year: 200.00 лв.

Преподавател

д-р Петър Найденов

За д-р Найденов

Д-р Петър Найденов е холистичен лекар с многогодишен опит, организатор на първите курсове по класическа хомеопатия у нас, един от първите български хомеопати и преподаватели по хомеопатия с дипломи от LCCH (Лондонски колеж по класическа хомеопатия), IACH (Международна академия по класическа хомеопатия) и Международното училище по хоимеопатична детокс терапия. Автор и издател е на книги и учебници по хомеопатия. Лидер на Европейската мрежа за здраве „Анхира”, включваща над 10 000 души от различни страни. Употребява, изучава и препоръчва продуктите АкваСорс от 1996 г.

Завършил е медицина през далечната 1985 г. Първите осем години от практиката си работи само като детски лекар (това значи „лекуване” с много антибиотици, стриктно следене на ваксинации и пр.). После започва да си задава въпроси и да търси отговори. Така стига до холистичния подход. През 1989 издава първия у нас „Информационен бюлетин по холистична медицина”.

През 1990 пътува до САЩ и Великобритания за участия в медицински конференции. Установява важни контакти, обсъжда възможностите и малко по-късно, между 1992 и 2000 г е в основата на въвеждането на класическата хомеопатия у нас. Организира курсове, кани преподаватели, учредява организации, превежда, пише и издава книги и учебници, води колеги на обучение в чужбина... Така постепенно, започвайки от шепа пионери, българската хомеопатия се разраства до няколко стотин грамотни и компетентни специалисти.

От 2014 г. д-р Найденов изучава и преподава хомеопатична детокс терапия - изключително важен дял от хомеопатията, който помага за изчистване на вредните действия върху човешкия организъм на ваксини, лекарства, хормони, токсини от околната среда и т.н.

През 2019 г д-р Найденов завършва с много висок успех курсовете на Център "Едуард Бах" в Англия заедно със своята сътрудничка Вяра Еленкова и двамата стават BFRP - сертифицирани специалисти, практикуващи лечение с цветята на Бах.

Напоследък заедно с д-р Вилма Михайлова д-р Найденов работи за въвеждане у нас на хомеопрофилактиката - много перспективен метод за предпазване на деца и възрастни от инфекциозни болести, алтернатива на ваксините, която е не-по малко ефективна, но за разлика от тях няма вредни странични действия.

Д-р Найденов се занимава отдавна не само с холистична медицина, но и с астрология – това е наистина много полезна комбинация. Владее свободно български, руски, английски и немски език. Консултира пациенти от цял свят по Скайп.

Курсове, водени от д-р Петър Найденов

д-р Вилма Михайлова

Requirements

Others:

За да извлечете максимума от този курс е необходимо вече да сте квалифициран хомеопат, професионалист в областта. 

Да сте подготвени в Класическа хомеопатия и да владеете основите на хомеопатичната наука.

Курсът е за специалисти и не е подходящ за начинаещи или за родители и хора, които искат да усвоят знания за самолечение вкъши.

Състояние на теста
Видени
Продължителност
Ниво
Презентация Хомеопрофилактика